Søg genstande i databasen

Her kan du søge i alle UNESCO Samlingernes omkring 4.000 genstande fra hele verden. Start din søgning ved for eksempel at indtaste en genstandstype, du gerne vil finde, i ’genstandsnavn’ eller ’fuldtekstsøgning’. Med de blå bokse til højre kan du derefter filtrere din søgning i forhold til bestemte emner, indsamlingslande og samlinger. Du kan også gå på opdagelse i de blå bokse uden at have valgt en bestemt genstandstype (i venstre side).

Viser 1 - 7 af 7
Genstandsnummer: Bhu.A.254
Samling: Bhutan A
Emneord: Køkkenting og redskaber til madfremstilling, Bolig og udsmykning i boligen (også nips og gardiner)
Uddrag: Aluminiumstekande der bruges i hjemmet eller f.eks. i skolen til pauserne. Oprindeligt var tekander lavet i messing, og mange bhutanesere har stadig deres gamle tekander. Denne model er en meget almindelig billig aluminiumstype kopieret fuldstændigt fra den traditionelle bhutanesiske tekande. Te er den mest almindelige form for varm drik i Bhutan. Den klassiske bhutanesiske te minder om den tibetanske med salt og yakokse smør iblandet. Smør og salt er god næring i de kolde bjergområder, som der er mange af i Bhutan....
Genstandsnummer: Bhu.A.259
Samling: Bhutan A
Emneord: Køkkenting og redskaber til madfremstilling, Bolig og udsmykning i boligen (også nips og gardiner)
Uddrag: Tekop/skål i rødt og sort til te i hjemmet og andre steder. Den er kopi af japanske lakskåle, men her i en meget billigere udgave tilgængelig for de fleste bhutanesere....
Genstandsnummer: Ddl.B7
Samling: De dødes liv B
Emneord: Køkkenting og redskaber til madfremstilling, Fest eller ritual, Bolig og udsmykning i boligen (også nips og gardiner)
Uddrag: Varm kakao røres sammen i en kande med en rørepind/piskeris (Ddl. B 48). Da chokoladen ofte købes i klumper, hvor den er blandet med sukker og krydderier, opløses den i den varme mælk under omrøring i kanden. Chokolade indtages til De Dødes Dag og sættes også på alteret, hvor den døde kan indtage duften og smagen - essensen af chokoladen....
Genstandsnummer: Ddl.B20
Samling: De dødes liv B
Emneord: Fest eller ritual, Bolig og udsmykning i boligen (også nips og gardiner), Køkkenting og redskaber til madfremstilling, Stimulanser
Uddrag: Tequila og Mezcal drikkes i forbindelse med De Dødes Dag, hvor det ikke er unormalt, at man spiser og drikker på kirkegården. Hvis den afdøde, som man dedikerer alteret til, er en mand, vil man ofte finde netop en flaske tequila eller lignende på alteret....
Genstandsnummer: Ddl.B46
Samling: De dødes liv B
Emneord: Fest eller ritual, Køkkenting og redskaber til madfremstilling, Bolig og udsmykning i boligen (også nips og gardiner)
Uddrag: Øsen bruges til at servere kakaoen. Se under genstand Ddl.B 7 for flere detaljer om kanden og kakao....
Genstandsnummer: Ddl.B48
Samling: De dødes liv B
Emneord: Fest eller ritual, Køkkenting og redskaber til madfremstilling, Bolig og udsmykning i boligen (også nips og gardiner)
Uddrag: Varm kakao røres sammen i en kande med dette piskeris/rørepind. Da chokoladen ofte købes i klumper, hvor den er blandet med sukker og krydderier, opløses den i den varme mælk under omrøring i kanden. Chokolade indtages til De Dødes Dag og sættes også på alteret, hvor den døde kan indtage duften og smagen - essensen af chokoladen....
Genstandsnummer: YU.2
Samling: Mexico
Emneord: Køkkenting og redskaber til madfremstilling, Bolig og udsmykning i boligen (også nips og gardiner)
Uddrag: Bruges ved tortilla-bagningen, hvor kvinderne sidder ved et lavt bord, og den bruges som almindelig stol. Den er hugget ud af ét stykke træ...