Søg genstande i databasen

Her kan du søge i alle UNESCO Samlingernes omkring 4.000 genstande fra hele verden. Start din søgning ved for eksempel at indtaste en genstandstype, du gerne vil finde, i ’genstandsnavn’ eller ’fuldtekstsøgning’. Med de blå bokse til højre kan du derefter filtrere din søgning i forhold til bestemte emner, indsamlingslande og samlinger. Du kan også gå på opdagelse i de blå bokse uden at have valgt en bestemt genstandstype (i venstre side).

Viser 1 - 4 af 4
Genstandsnummer: Ddl.B47
Samling: De dødes liv B
Emneord: Fest eller ritual, Andet (udenfor kategori), Religion og magiske genstande, Bolig og udsmykning i boligen (også nips og gardiner)
Uddrag: På alteret sættes tændte stearinlys, som viser den døde vej tilbage til sit hjem. Lysene er meget vigtige og bruges også på kirkegården, hvor der gøres meget for, at de ikke går ud. Disse særlige lys er lavet af bivoks. Tænd dem venligst ikke, men benyt andre lys, hvis der ønskes levende lys i forbindelse med opstilling af et alter....
Genstandsnummer: Ddl.B49
Samling: De dødes liv B
Emneord: Fest eller ritual, Andet (udenfor kategori), Religion og magiske genstande, Bolig og udsmykning i boligen (også nips og gardiner)
Uddrag: Stearinlys bruges på kirkegårdene og må helst ikke gå ud i løbet af højtiden. Lysene viser de døde vej....
Genstandsnummer: Kina12
Samling: Kina
Emneord: Andet (udenfor kategori)
Uddrag: Brilleetui (a) med briller (b) og pudseklud (c). En undersøgelse fra 2014 viste, at 40% af børn i kinesiske grundskoler er nærsynede og andelen stiger i mellemskolen og på gymnasiet, lignende tal gælder for de andre østasiatiske lande. Undersøgelsen viste videre en sammenhæng mellem nærsynethed og antallet af timer tilbragt indendørs og tilbragt med at læse. I dag er øjenmassage en typisk aktivitet i løbet af skoledagen i Kina, og en af årsagerne er, at øjenmassagen skulle kunne hjælpe med at forhindre nærsynethed....
Genstandsnummer: Th.A.60
Samling: Thailand A
Emneord: Andet (udenfor kategori)
Uddrag: Tændstikker til at tænde røgelse og lys på alteret. Må ikke bruges. ...