Et af de sværeste trosuniverser, skoler og gymnasier kan undervise i, er hinduisme. Med denne samling tilbyder vi en konkret og sanselig indgang til den mangfoldige hinduistiske tro.
'At leve med guderne' afspejler især to sider af hinduismen: dels vil I med samlingen få indblik i det hinduistiske gudeunivers, de mange guder og forskellige inkarnationer, men også, hvordan hinduer oplever deres egen livsførsel og kropslighed som relateret til guder og det gudelige.
I vil få kendskab både til hverdagens ritualer og gennem to cases, en om pilgrimsfærd og en om bryllup, også få et indblik i rituelle praksisser i det sydlige Indien. Ritualer, der vel at mærke ændrer den, der gennemgår dem.
Hinduismen er en af de ældste og mest udbredte religioner i verden, og selvom vi omtaler den som én, så er der tale om mange forskellige praksisser og trosretninger. Alligevel er der nogle fællestræk, som man kan sætte sig ind i for at forstå principperne i hinduismen. Dette kan man dykke ned i og blive klogere på i denne samling.
Samlingen omfatter to kasser. I lånermappen finder I et fyldigt materiale. Samlingsteksten er efter en introduktion inddelt i fire undertemaer:
Tema 1: Myter, guder og kosmologi
Tema 2: Pilgrimsrejsen og Tamil Nadu
Tema 3: Bryllup, hjem og kvinder
Tema 4: Krop, kosmos og ayurvedisk medicin
Til hvert af temaerne finder I tekster, powerpoint, lydfiler, øvelser og meningsbærende genstande med udførlige beskrivelser fra den sydindiske region Tamil Nadu.
Der er endvidere udviklet en forløbsplan, som giver idéer til øvelser til hvert af de fire temaer. Materialet er udviklet med kristendomsfaget i både udskoling og gymnasiet for øje, men kan sagtens bruges på flere klassetrin og i fagene dansk, historie, idræt, håndværk/ design og samfundsfag.
Tema 2 og 3 foreslår feltøvelser som metode. Tema 2 om pilgrimsfærden er holdt på et avanceret niveau, passende i gymnasiet, idet det relaterer til samfundsmæssige systemer om kastesystemet og lokale religiøse fællesskaber. Tema 3 derimod kan tilgås på alle niveauer, fra indskoling til gymnasiet, da det omhandler de overgange, et menneske undergår gennem livet, eksempelvis fra barn til voksen. Temaet tager også fat i forskellige roller, man bliver givet eller kan tage gennem livet.
Genstandene i samlingen kan elever og lærere sætte op i en udstilling, hvorved de kan bruges som udgangspunkt for gengivelse af læring (udstillingstekster, guidede ture, eller andre former).