Burkina faso: book Phine ud på skolen

Tilbud om forløb i jeres klasse om overgangsritualer i Burkina Faso

 

2 lektioner

 

Phine introducerer eleverne for en række genstande fra Burkina Faso, som alle relaterer sig til overgangsritualer. Her kommer vi helt tæt på religiøse og magiske genstande, som har været brugt igennem flere generationer. Eleverne får de genstande, som de er vant til at se i en glasmontre på museum, direkte i deres hænder. 

Vi sammenligner og diskuterer ritualer i Burkina Faso med ritualer, som elverne kender til fra Danmark. 

Overgangsritualerne ser vi igennem pigens øjne. Overgangsritualerne omfatter fødsel, overgang fra barn til voksen, vielse og død. 

I dette forløb skal vi særligt undersøge nogle af de overgangsritualer, som animister gennemgår ved overgangen fra barn til voksen og i forbindelse med bryllupper. Hvad betyder det at gå fra at være pige til kvinde i Burkina Faso? I Danmark? 

I forbindelse med bryllupper kigger vi nærmere på et sæt traditionelle bryllupskurve, som i Burkina Faso bliver givet fra manden til kvinden i forbindelse med ægteskabet. Her præsenterer manden 10 ting for sin nye hustru for at bevise, at han er en god bonde og en værdig ægtemand. I forløbet skal eleverne oversætte dette ritual i en dansk kontekst. Hvad ville den danske mand præsentere i kurve for at bevise, han er en værdig ægtemand?

Se dette og flere tilbud her.