Nyheder

Nye tider for UNESCO Samlingerne

På Moesgaard Museum ønsker vi at udvikle UNESCO Samlingerne, så de unikke etnografiske materialesamlinger også fremover vil give relevante oplevelser af verdens kulturer og globale sammenhæng ude i klasseværelserne i hele landet.

Vi vil blandt andet sætte fokus på at styrke brugeroplevelsen og gøre det lettere at anvende samlingerne for skoler og undervisningsinstitutioner. 

Bookning af samlinger

Det er desværre ikke muligt at låne eller booke samlinger for øjeblikket.

NY SAMLING Hinduisme: at leve med guderne

Værsågod! 
Kære religionslærere, Her er i al beskedenhed den samling, I har drømt om. Hinduisme er notorisk svært at formidle, men nu får I hjælp gennem et helt konkret materiale samlet i denne samling, som vi har kaldt: "Hinduisme - at leve med guderne". 
I materialet vil I komme omkring temaer som:

*** Corona-nyt den 2. april ***

 

Kære UNESCO lånere,

**Opdatering: vi suspenderer alle lån i skoleåret 2019/20 indtil videre. Vi åbner op så snart vi kan igen og giver besked her og på vores FB side, hvis det alligevel sker i 2019/20 **

Regeringen har for at begrænse Covid19/corona-virus-smitten i går aftes meldt en række tiltag ud, som berører både jer og Moesgaard Museum – ved en generel lukning i en periode. 

 

VERDEN I DINE HÆNDER

Deltag i kurset "Verden i dine hænder" d. 26. maj på Moesgaard Museum

og bliv certificeret til at bruge de genstandsbaserede UNESCO samlinger.

På heldagskurset vil der være oplæg om læremidlerne, så du bliver klædt på til at låne og bruge dem i undervisningen.

I to workshops vil du få fingrene i de nyeste samlinger:

  • Hinduisme - At leve med guderne
  • Mongoliet - Pastoralnomader på Djengis Khans stepper

Antropolog Malthe Lehrmann introducerer Mongoliet samlingen krydret med nogle spændende oplevelser fra flere feltophold i Mongoliet.

Læsestof til sommerferien?

Sommerferien nærmer sig! Og vi vil gerne sige mange tak for det forgangne skoleår! Det har været et forrygende år, hvor vores samlinger har været rundt i hele landet, så I skal have en varm high-five herfra at gå på sommerferie på med tak for, at I bruger vores samlinger.

Skoleåret 2019/20 er klar

Nu kan I booke samlinger i skoleåret 2019-20

 

Gå ind på LÅN og se hvilke friske samlinger jeres CFU har fået i 2019-20.

Ny samling i UNESCO familien

'Mongoliet - pastoralnomader på Djengis Khans stepper' er nu tilgængelig for lån til landets skoler.

Lær om livet på stepperne, om at være hyrde med stor kærlighed til heste og at flytte rundt som nomade.

Læs mere om samlingen og bestil den hjem til jer her.

Nytårshilsen fra UNESCO Samlingerne

Så er vi hoppet, danset og på alle mulige måder kommet ind i 2019. Det er tid til at se bagud og at se frem. Vi har i 2018 haft et forrygende år i UNESCO Samlingerne, hvor vi estimeret 13000 børn, unge og voksne har været i kontakt med vores samlinger - en væsentlig stigning siden sidste år - og det er vi stolte af og glade for. Så tak til jer for, at I bestiller vores samlinger, så de komme ud til jeres skoler, kultur- og læringsinstitutioner, hvor de gør allermest gavn.

De Dødes Dag på Moesgaard Museum

Det er igen tid til fejringen af De dødes dag. De dødes dag er en stor højtid i Mexico, hvor man mindes og ærer familiens afdøde slægtninge. En gang om året besøger de afdødes sjæle de levendes verden. Der sættes altre i hjemmet til minde om et familiemedlem, gaderne pyntes med papirklip og på kirkegården kan man se mennesker våge i lyset fra levende lys og møde familier, der fester med spiselige lækkerier og musik for den afdøde.

Følg os på Facebook

Få nyheder fra UNESCO Samlingerne på Moesgaard i dit feed på Facebook.

 

Book dine samlinger til skoleåret 18/19

NYT SKOLEÅR LIGGER KLAR

Skal I også arbejde med masker og ånder i håndværk og design? På Regnbueskolen lavede de masker og snittede træfigurer. Vi synes, de blev vildt flotte! Se hvilke muligheder samlingerne rummer og book dine samlinger til næste skoleår.

Gå ind under LÅN og se hvilke friske samlinger jeres CFU har fået i 2018-19.

De samlinger, der er placeret på Moesgaard Museum og ved CFU København kan bookes over hele landet - mod betaling af fragt.

I kan stadig booke og se lånemuligheder for indeværende skoleår - skoleåret er bare flyttet op i 'bjælken'.

Burkina faso: book Phine ud på skolen

Tilbud om forløb i jeres klasse om overgangsritualer i Burkina Faso

 

2 lektioner

 

Phine introducerer eleverne for en række genstande fra Burkina Faso, som alle relaterer sig til overgangsritualer. Her kommer vi helt tæt på religiøse og magiske genstande, som har været brugt igennem flere generationer. Eleverne får de genstande, som de er vant til at se i en glasmontre på museum, direkte i deres hænder. 

Vi sammenligner og diskuterer ritualer i Burkina Faso med ritualer, som elverne kender til fra Danmark. 

Nyt skoleår klar til bookninger

Så er samlingerne for 2017-18 klar til bookning.

Gå ind på LÅN og se hvilke friske samlinger jeres CFU har fået i 2017-18.

De samlinger, der er placeret på Moesgaard Museum og ved CFU København kan bookes over hele landet - mod betaling af fragt.

I kan stadig booke og se lånemuligheder for indeværende skoleår - skoleåret er bare flyttet op i 'bjælken' (se den lyserøde markering på billedet).

Rigtig god fornøjelse med samlingerne!

 

God mulighed for skoler, privatskoler, ungdomsuddannelser

Gave til nye og gamle lånere i Aarhus kommune!

Mulighed for GRATIS lån af UNESCO Samlinger!

ULF i Aarhus støtter skoler og ungdomsuddannelsernes brug af eksterne læringsforløb, herunder lån af UNESCO Samlingerne. Skoler, privatskoler, og ungdomsuddannelser i Aarhus Kommune kan ansøge ULF om at få dækket udgifter i forbindelse med lån af samlingerne  - se mere på ulfiaarhus.dk under gratis forløb. Det er en rigtig god mulighed for at prøve vores spændende samlinger.

Booking

Inden klassen kan deltage i et forløb, skal du: