Kursusbeskrivelse

Beskrivelse af UNESCO Samlingernes kursus: ”Verden i dine hænder”:

På heldagskurset ”Verden i dine hænder” bliver du certificeret til at anvende UNESCO Samlingerne i undervisningen.

Du vil få viden om samlingerne, deres tilblivelse, hvordan man låner en samling samt håndtering af museumsgenstandene på skolerne.

På kurset er der også mulighed for at udveksle idéer til, hvordan materialet kan bruges i de forskellige fag og klassetrin.

Undervisningsformen varierer mellem oplæg og øvelser. Du vil deltage i to forskellige gruppeøvelser og dermed få fingrene i minimum to samlinger.

Det er personale fra UNESCO Samlingerne, der afholder kurset, og der vil også være oplæg fra en af de antropologer, der har indsamlet og udviklet en samling.

På kurser, der afholdes på Moesgaard Museum, møder du også de personer fra UNESCO Samlingerne, som etablerer og distribuerer samlingerne, og som I fremover vil kunne kontakte om lån, fragt, indhold mv.

Som afslutning på dagen inviteres du med på en fremvisning af den etnografiske udstilling samt oldtiden, for at give en indsigt i, hvad museet kan tilbyde, hvis du kommer på besøg med elever.

Kurset er et heldagskursus med fuld forplejning.  På kurserne på MOMU inkluderer det også billet til museet. DU KAN TILMELDE DIG HER.

Certificeringen gælder også selv om det er mange år siden, du har taget kurset. Og den er personlig, dvs. du kan tage certificeringen med, hvis du skifter arbejdsplads.