GHA117 - Tørrede kakaobønner

Samling: 
Ghana

Kakaofrugten åbnes og bønnerne tages ud for derefter at blive tørret i solen. Kakao fra Ghana er den bedste kvalitet sammenlignet med den, der kommer fra en anden stor producent – Elfenbenskysten. Derfor er den specielt efterspurgt af alverdens førende chokoladeproducenter, hvilket dog ikke har ført til stigende priser for landmændene. Tværtimod er verdenspriserne faldet og faldet gennem de sidste tyve år, hvilket har resulteret i at flere landmænd er holdt op med at producere kakao. Der findes ingen børneslaver (som tilfældet er i Elfenbenskysten) eller andre slaver på ghanesiske kakaomarker, eftersom produktionsmetoden i Ghana aldrig har været præget af store plantager men derimod af mindre familiebrug. Kakaoplanten stammer oprindeligt fra Sydamerika og den blev bragt til Ghana i 1895 fra øen Fernando Po af smeden Tetteh Quarshie, som plantede kakaotræet på sin mark i Mampong nord for Accra.

Data
Indsamlingsland: 
Ghana
Indsamlingsår: 
År 1998
Emneord: 
Fødevarer