Om UNESCO Samlingerne

Lad dine eleverne røre, dufte, se, lytte og forholde sig aktivt til verden. UNESCO Samlingerne er et tilbud om at låne etnografiske materialesamlinger ud på din skole, dit gymnasium, eller anden læringsinstitution. Ved at låne en UNESCO samling får du mulighed for på en håndgribelig og engageret måde at arbejde med verdens kulturer og globale sammenhænge. I kan lære om religion, samfundsøkonomi, livsformer og håndværk – du finder et anvendeligt materiale til brug i indskoling, mellemtrin, udskoling, i gymnasiet, til antropologi på højskolen eller til specialtilbud.

De 28 samlinger, der kan lånes for tiden, rummer et alsidigt etnografiske materiale - udover genstande, finder du også tekster, lyd, billeder, øvelser, en portal og forslag til temaer, man kan arbejde med.  

Du kan se mere om de forskellige samlinger her.

For at låne en samling skal skolen blot have mindst en lærer, der har været på vores UNESCO certificeringskursus, ”Verden i dine hænder”.

Udover kurset koster det 900 kr. i abonnement pr. skoleår for et ubegrænset antal lån. Det er kun nødvendigt med ét abonnement for hele skolen, og kurset indbefatter abonnement for indeværende skoleår.

Vinder af Dansk Etnografisk Forenings Formidlingspris 2017.