Indien E - Seraikella - en maskelandsby i Indien

Indsamlet af Niels Roed Sørensen i 1985-1986. Etableret af Vibeke Asmussen og Niels Roed Sørensen 1991. Revideret 2001-2002 af Peter Bjerregaard.
 
Samlingen belyser dagligdagen i landsbyen Seraikella, der ligger i den nordøstlige del af Indien. Seraikella er en typisk indisk by med lokal administration, skoler, markedsplads og forskellige slags håndværkere og servicearbejdere. Samtidig er Seraikella en gammel fyrsteby med tradition for en usædvanlig maskedans, som har stor betydning for befolkningen. Dansen hedder Chhau og den danses under religiøse og rituelle fester og ceremonier. Genstandene i samlingen består både af farverige masker og kostumer til Chhau-dansen og af hverdagslige genstande brugt i husholdningen, i arbejdsprocesser og i landbruget.
 
Sammen med diasserier, tekster og små film er genstandene således med til at belyse dagligdagen i Seraikella. Samtidig berører Chhau dansen temaer som dans, teater, musik m.v. som også er kendte herhjemme, så samlingen ud over det regionale også kan bruges til at diskutere mere universelle temaer som, hvordan stemninger og følelser kan se ud i masker og bevægelse og hvordan dans, drama og ritualer kan beskrive fænomener, vi ikke er opmærksomme på i vores dagligdag.
 
Samlingen omfatter 5 kasser

Indien