Etnograf to go

Vi har på museet et netværk af stærke antropologer, som I kan få på besøg. 

Vi tilbyder en times oplæg efterfulgt af en halv times spørgsmål og svar. Prisen er 3500 kr plus transport.

I øjeblikket kan vi fx tilbyde følgende oplæg:

 

Oplæg med direkte sammenhæng med UNESCO Samlingerne:

Tyrkiet i Danmark - Etnicitet, Nationalitet og Rødder  v/ Marie Blæsild.

Marie har lavet UNESCO-samlingen "Tyrkiske Rødder i Danmark". Samlingen består af en kasse med ting, som er udvalgt og indsamlet i samarbejde med personer fra Aarhus med tyrkisk baggrund. Igennem arbejdet med tingene fik Marie indblik i, hvordan disse mennesker forbinder sig til deres kulturelle rødder. Igennem samlingen bliver elever stillet overfor spørgsmål som: Vælger man selv sin identitet? Kan man være tyrker og dansker på samme tid? Hvad betyder rødder i det hele taget? Spørgsmål, som der ikke findes et entydigt svar på, men som er vigtige at overveje i et samfund, hvor vi har forskellige kulturelle, religiøse og etniske baggrunde.

 

Bolivia - moderne indianere v/ Annie Oehlerich

Annie har lavet UNESCO Samlingerne fra Bolivia om både Aymara, Quecha og Guarani-indianere. Hun har boet og arbejdet i Bolivia i mange år og har et indgående kendskab til landet. Hun kan fortælle om Bolivia, om samlingerne og ikke mindst om indianerkultur i det moderne Bolivia.

 

Salomon-øerne - Hverdagsliv på Reeføerne i Stillehavet v/ Peter Crawford 

Peter har været med til at lave samlingen om Salomon-øerne i 2011 og 2012. Han har i mange år beskæftiget sig med området og lavet feltarbejde i flere omgange, og især lavet film derfra. Samlingen handler ikke mindst om livet på de afsidesliggende øer i Stillehavet og om klimaforandringernes påvirkning af ølivet.

 

Hindu Kush - Bjergfolk mellem Pakistan og Afghanistan  v/ Ulrik Johnsen

Ulrik har som museumsinspektør museets enestående samlinger fra Hindu Kush som sit særlige fokusområde. Hindu Kush-området er en udløber af Himalaya-bjergene. Her bor afsondrede bjergfolk som holder fast i mange særegne traditioner og religion på grænsen mellem Pakistan og Afghanistan, både fjernt fra og præget af den store ustabilitet i regionen.

 

Bahrain - Tradition og Modernitet i Mellemøsten  v/ Thomas Fibiger

Thomas har Mellemøsten som sit særlige fokusområde og har lavet samlingen om Bahrain i den Arabiske Golf. Bahrain er et eksempel på de store brydninger mellem tradition og modernitet i Mellemøsten og blev i 2011 en del af det arabiske forår.

 

Ring eller skriv til os for at høre nærmere om disse eller andre tilbud!