Bag om siden - Demokratisering i Bolivia

Bag om siden

Denne temaside om demokrati i Bolivia er tilknyttet Moesgård Museums UNESCO Samlinger.

Den er udarbejdet i 2012 af antropolog og journalist Ulla Stilling Pedersen, på baggrund af fire måneders feltarbejde om lokal demokratiforståelse i Bolivia. Som en del af sine antropologiske studier har Ulla Stilling Pedersen fulgt et undervisningsforløb i politisk ledelse og medborgerskab i en aymaraindiansk kvindeorganisation i El Alto - en slumby, der ligger i forlængelse af Bolivias hovedstad La Paz. Desuden har hun deltaget i en række demonstrationer, fotograferet, dokumenteret og indsamlet politiske genstande til Moesgård Museums samling, Bolivia A.

I 1994 indsamlede antropolog Annie Oehlerich sammen med sin familie flere hundrede genstande til fire UNESCO Samlinger (Bolivia A, B, C og D) om Bolivias forskellige indianske kulturer. Annie Oehlerich har siden 1976 løbende studeret og arbejdet blandt oprindelige folk i Bolivia. Denne temaside fungerer som en opdatering af og politisk vinkling på samlingen Bolivia A. Det oprindelige tekstmateriale fra Moesgård Museums samling "Aymara-indianere på højsletten i Bolivia - Kultur og tro" kan fortsat downloades som PDF.

Nærværende undervisningstemaside er en del af Ulla Stilling Pedersens speciale i Etnografi og Antropologi ved Aarhus Universitet.

Kontakt:

Udlån af genstande fra UNESCO Samlingen, tilmeld lån af samlingen nederst på siden her

Spørgsmål til sidens indhold: Ulla Stilling Pedersen, fakusp(at)hum.au.dk

 

Hvad er antropologi og etnografi?

Litteratur

En særlig tak til...

 

Tilbage til Bolivia A - Aymara indianerne på højsletten i Bolivia